Näin teet rahaa Instagramilla

Blond woman using Instagram

Instagram on useimmille meistä viatonta hauskanpitoa tai kätevä tapa pitää yhteyttä esimerkiksi ystäviin ja sukulaisiin. Emme useinkaan ota kuviamme tai instagra-profiilejamme kovinkaan vakavasti, eikä meille ole erityisen tärkeää, millaisia yleisöjä kuvamme tai muut postauksemme palvelussa saavuttavat. Jotkut kuitenkin haluavat enemmän ja näkevät Instagramin ensisijaisesti erinomaisena ansaintamahdollisuutena, jossa voi hauskanpidon lisäksi ansaita hieman rahaa ajanvieton lisäksi. Tämä voi vaikuttaa haastavalta toiminnalta, johon et ehkä usko pystyväsi, mutta on olemassa joitakin niksejä, joiden avulla voit tehdä Instagramin kautta ansaitsemisesta helpompaa. Tutustutaanpa siis seuraavaksi hieman niihin.

Kuinka paljon seuraajia tarvitset?

Make money on InstagramEnsimmäisenä saatat ehkä ihmetellä, kuinka paljon seuraajia tarvitset siihen, että voisit tehokkaasti ansaita rahaa Instagramin kautta. Tämä määrä on luultavasti huomattavasti pienempi kuin saatat luulla. Vaadittava seuraajien määrä riippuu esimerkiksi siitä, millaista yleisöä sinulla on ja millaisista aiheista postaat. Sen lisäksi tärkeää on se, miten sitoutuneita seuraajasi ovat sisältöösi.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että on parempi, jos sinulla on pienempi määrä sitoutuneita seuraajia, jotka esimerkiksi tykkäävät ja kommentoivat kuviasi usein, sen sijaan että sinulla olisi satoja tuhansia feikkiseuraajia, jotka eivät juuri reagoi tekemiisi postauksiin tai oikeasti edes seuraa tekemiäsi päivityksiä. Nyrkkisääntönä kuitenkin voidaan tietysti pitää sitä, että mitä enemmän sinulla on seuraajia, sitä parempi, mutta yllättävänkin pienillä seuraajamäärillä voi päästä jo hyvään tienaamisen alkuun.

Yhteistöiden tekeminen

Riippuen sisältösi laadusta, yleisöstä ja sisällöstä, voit tehdä rahaa Instagramissa hyvin monella eri tavalla. Yksi yleisimmistä tavoista tienata Instagramin avulla on kuitenkin sponsoroitujen päivitysten tekeminen. Jos Instagramisi aiheet liittyvät esimerkiksi muotiin tai kosmetiikkaan, on tämä helppo tapa, jos löydät yhteistyöhön kanssasi sellaisia yrityksiä, jotka haluavat käyttää tuottamaasi sisältö mainostilana.

Tällaisten yhteistöiden kautta voit saada joko jonkin suuruisen rahallisen korvauksen, mutta usein yhteistyöt tarkoittavat myös sitä, että saat ilmaiseksi käyttöösi jonkin tuotteen tai palvelun, josta sinun on päivitettävä Instagramiin kokemuksia. Paras tapa tällaiseen yhteistyöhön on ottaa yhteyttä sellaisiin yrityksiin tai esimerkiksi pr-toimistoihin, joiden tiedät edustavan sellaisia tuotteita tai palveluita, joiden kanssa juuri sinä olisit valmis tekemään jonkinlaista yhteistyötä.

Tuotteiden myyminen Instagramin kautta

Photo of waterToinen tapa on erilaisten tuotteiden myyminen Instagramin kautta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että alat jonkin yrityksen edustajaksi ja alat myydä heidän tuotteitaan Instagramisi kautta. Tämä kuitenkin voi olla hankalampi tie, jota voi olla vaikea toteuttaa. Sen sijaan esimerkiksi lahjakkaat valokuvaajat voivat varmasti tehdä Instagramista itselleen ansaintakeinon siten, että he alkavat kaupitella ottamiaan kuvia Instagramin kautta. Jos otat esimerkiksi hyvin taiteellisia ja hienoja valokuvia, voit myydä näitä kuvia Instagramin kautta esimerkiksi julisteina tai muunlaisina taide-esineinä ja siten Instagram voi auttaa sinua tienaamaan rahaa kauttaan.